Párfotózás

Miért keressük egymást?

Gondolatok a párfotózás kapcsán

Platón Lakoma című dialógusában meséli el azt a mítoszt, hogy az ember a teremtés küszöbén gömbszerű volt két fejjel és négy karral. Ereje hatalmas volt, bölcsessége és lelki harmóniája az Istenekéhez hasonló. Platón Lakoma című dialógusában meséli el azt a mítoszt, hogy az ember a teremtés küszöbén gömbszerű volt két fejjel és négy karral. Ereje hatalmas volt, bölcsessége és lelki harmóniája az Istenekéhez hasonló. E hatalomtól félve, Zeusz egy villámmal kettéhasította az embert, így az két fél-emberre szakadt, akik az eredeti ember fele-fele természetét örökölték. Ekkor született meg az emberek új fajában a vágyódás, a keresés belső kényszere: mivel mindegyikünk érzi, hogy lénye önmagában nem lehet teljes.

A kiegészülés, a teljesség iránti vágy hajt bennünket a párkeresésben. Mert valahol mélyen mindannyian emlékezünk, milyen volt valamikor egyé vált harmóniában élni egy másik felünkkel, aki mi magunk vagyunk. A „duálok” azok a lélek párok, akik valóban egymás tökéletes felei, akik valaha „egy test – egy lélek” voltak, most azonban kettéhasítva két testben járják a világot, egymást keresve. A mítosz szerint Zeusz megbánta tettét, és hogy segítse a ketté hasadt ember újraegyesülését, megajándékozta az emberiséget a nemiséggel. Így a meghasadt párok jobban felismerhetik elszakadt részüket, a nemi szervek segítségével pedig újra egyesülhetnek, még ha ez az egyé válás csak ideiglenes és átmeneti lehet is. A nemi vágy, az erotikus vonzalom egy másik nem iránt, ugyanúgy a lelki vágyódás egyik fajtája. Lelki értelemben minden vágy és vonzerő a tökéletesség, a teljesség keresésének egyik formája.

Örökítsd meg kapcsolatotokat most egy profi párfotózáson!

 

Ne érd be néhány vacak szelfivel.

Persze semmi sem biztos, de lehet, hogy még évtizedek múlva is együtt lesztek, és hidd el, tapasztalatból mondom, bizony, nagyon jól jöhet később visszanézni, hogy milyen szépek és fiatalok voltatok egykor. Hívj fel most és egyeztessünk egy időpontot és egy helyszínt,  beszéljük meg, hogy mikor és hova jöttök hozzám fotózni?

Párfotózás csomagok már 24.999 Ft-tól

Előkészületek

Hozzatok magatokkal minél több mindent, ami a kapcsolatotokról szól,  Titeket jellemez: akár csak zenéteket, kedvenc számotokat, valamilyen ruhát, tárgyat, ami összeköt benneteket, kapcsolatotokat jelképezi, egymásnak adott fizikai vagy nem fizikai ajándékokat, mindent, ami egymásra  emlékeztet, ami Ti vagytok, hogy a fotó megörökíthesse életetek legszebb, soha vissza nem térő röpke pillanatait, az Együtt erejét és csodálatos szépségét.

Milyen ruhákat hozzunk?

Érdemes összehangolnotok azokat a ruha szetteket, amikben fotózkodni szeretnétek. Lehetnek akár azonos mintájúak vagy  csak egymással harmonizálók. Egy képen lesztek, nagyon sokat tud dobni a látványon, ha passzol az öltözéketek, vagy ha egymáshoz öltöztök a közös, kedvenc  viseletetekbe, mondjuk kockás ing és farmer és mindketten mezítláb, vagy sí ruha, vagy valami olyasmi, ami mindkettőtöknek fontos,  de lehet éppen elegáns is, ahogy Ti szeretitek…Általában négyszer lehet átöltözni egy óra fotózás alatt, hogy elég idő legyen a különböző szetteket megörökíteni. Figyelj minden apró részletre, kiegészítőre kellékre!
Minden passzoljon mindenhez! A kalap, a kesztyű, nagyon jól mutat, de vess be mindent, ami csak eszedbe jut a legkülönlegesebb kellékektől az egyszerű bizsuig!

 

Profi smink és frizura – “kötelező” a párfotózásra

Nem biztos, hogy tudod, hogy ezek miatt több nagyság renddel lesznek jobbak a fotók, semmiképpen se hagyd ki, lehet, magadra sem fogsz ismerni! Sokan azt mondják, hogy egy nő mindig az esküvőjén a legszebb.
Ha eléggé odafigyelünk, akkor a párfotózáskor is el lehet érni ugyanezt: és ez a cél: megajándékozni magadat és a másikat egymás – kicsit idealizált képével.
A legjobb, ha a fodrász és a sminkes is ott tud lenni a fotózáson, és segít, ha kell javítani, vagy éppen megváltoztatni.

Mi legyen a képeken?

Jó, ha minél konkrétabb elvárásokkal jössz a fotózásra: már előre képzeld el és tervezd meg, hogy milyen hangulatú képeket szeretnél készíteni a párfotózáskor? Milyen ruhákban, milyen kellékekkel milyen helyszínen vagy háttérrel és milyen pózokban? Bár tudok sokat segíteni a pózokban, ha nincsen nagy gyakorlatotok, de még jobb, ha az interneten végigböngészed, hogy milyen stílusú képek tetszenek Neked, és elhozod a párfotózásra a kedvenc képeidet, hogy biztosan meglegyenek azok is, amiket kiválasztottál…

Azért nem fogunk túlságosan és görcsösen ragaszkodni hozzájuk, de kiindulásnak biztosan nagyon jók lesznek és megcsináljuk a Ti verziótokat.

Lehet, hogy éppen a most trendi képek a kedvenceid, de lehet, hogy inkább hagyomány tisztelő vagy. Ne hagyd, hogy kreativitásodnak bármi is gátat szabjon!

Az összes ember különleges és egyedi. Más az arcunk a test felépítésünk,  az alap hangulatunk, más dolgokat és embereket  szeretünk, és mással is foglalkozunk.
Legyenek a fotóid  is ennyire  különlegesek és egyediek

Van  hobbitok?

Van, aki teniszezik, van, aki motorozik, aki bulizni szeret, aki hegyet mászik vagy utazni szeret –  és Nektek is egészen biztosan vannak kedvenceitek.
Hozzatok  el valamit, amit szerettek,  jól mutat a fotón, és bemutat Titeket.
Klassz, jó hangulatú, akár vicces képek készülnek majd, valami olyan dologról, ami hozzátok tartozik

Beszéld meg a pároddal

Ne feledd viszont, hogy a képeken pároddal közösen szerepeltetek majd, és az ő kedvének és érzékenységének is meg kell  feleljenek a képek: sokszor látom, hogy ebben sincs összhang: ami az egyiknek természetes, az a másiknak lehet éppen már kellemetlen vagy éppen unalmas is. Legjobb, ha kitalálod, mit szeretnél, és a párodat is megkérdezed, hogy neki hogy tetszenek az ötleteid?

Párfotózás a stúdióban – A legegyszerűbb megoldás

A legkézenfekvőbb választás, ha bejöttök hozzám a stúdióba: az idő mindig jó, télen fűtött, nyáron hűtött a helyiség. Nagy előnye még, hogy ez nem kerül külön pénzedbe, ennek az ára már benne  foglaltatik a választott csomagban. Bár a lehetőségek itt egy kicsit korlátozottak: fehér, fekete vagy piros  háttér áll rendelkezésetekre a párfotózáshoz. Ezen kívül pár szék és takaró áll rendelkezésetekre  a képekhez. Ezért is biztatlak arra, hogy hozhattok Magatokkal mindenféle kelléket, és minden szükséges kiegészítőt, ami csak jól mutat a képeken.

 

_STU6638Párfotózás – hogy zajlik?

Készítünk a mindkettőtökkel  külön- külön, önálló képeket és együtt  is.Valójában végigmegyünk a forgató könyvön, amit kitaláltok, és egymás után elkészítjük a tervezett fotókat, persze hagyunk helyet az improvizálásnak is.

Vigyázni kell a fotókkal: akármilyen is legyen a kapcsolatotok, a fotókon pontosan látszani fog minden: ha odavagytok egymásért az is, de ha már kihűlőben a viszony, akkor az is.

Ha nem vagy benne biztos, hogy a párod valójában mit is érez Irántad, egy párfotózás képeiről pontosan le lehet olvasni mindent.

Helyszínek a stúdión kívül – kint a szabadban – a legszebb képek

A szabadtéri fotózás legnagyobb előnye az, hogy egy kicsit odébb fordulunk és már teljesen más a hangulat és  megvilágítású képeket lehet lőni. Sajnos kint az időjárás kénye-kedvének teljesen ki vagyunk téve, hol meleg van, hol meg hideg és a Nap is úgy süt, ahogy a kedve tarja. Kis szerencsével gyönyörűen, hét ágra, de előfordulhat az is hogy egyáltalán nem, sőt akár még eshet is az eső. Esőben sajnos nem lehet kint fotózni.
Fontos, a napon belüli időpont kiválasztása is: az, hogy az adott napszakban a helyszínen milyenek a fény-viszonyok. A legszebb fények kint általában hajnalban, napfelkelte előtt és után, illetve délután, vagy este naplemente előtt és után 1-1 órával vannak.
Emiatt biztosan megéri korábban fölkelni, vagy agy kicsit fönt maradni…


Mi a kedvenc helyed?

Van, aki a Duna partot  van, aki a várost, aki szép épületeket, vagy hangulatos kis kocsmát szeret. Csak Rajtatok múlik.
Ha megszervezd meg, hogy megengedjék, hogy az általad választott helyen fotózzunk, és már mehetünk is. Persze viszünk magunkkal profi stúdió technikát, vakukat, bár igyekszem kihasználni az adott fényeket  egy kicsit segítünk, hogy még szebbek legyenek a képeitek.
De mehetünk valahova bentre is…
Ha Ti inkább bent szerettek lenni és van valami mutatós helyszín, ahol elférünk, és ahol szívesen látnak, a siker garantált!
Előtte persze jól fel kell mérni, hogy van-e elég hely a vakuknak és nekünk is!
Az egész képet nézd:
Bármilyen fotózást szervezzünk is, a legfontosabb az összhang: tudni kell, hogy hol,  mit szeretnénk, ahhoz milyen kellékekre, kiegészítőkre van szükség,
Remélem, hamarosan együtt dolgozunk, várlak szeretettel!