Helyszínek díszletek

A helyszín kiválasztása az egyik legfontosabb döntés, ami meghatározza az elkészült képek hangulatát. Szinte végtelen lehetőség közül választhatunk.

 

Stúdió

Kitűnő választás fehér, piros, fekete és még néhány színű háttér előtti képek készítésére. Előnye, hogy szinte minden kép jól sikerül, nem zavar senki, védve vagyunk az időjárás viszontagságaitól és kíváncsi szemek sem zavarnak. A hangsúly itt teljes egészében a modellre esik – nincs is semmi más, ami elvonhatná a figyelmet.  Nem esik az eső, nem fúj a szél, nincsen túl hideg vagy túl meleg. A képeket újra meg lehet csinálni. Ez az előnye a stúdió képeknek. De ez egyben a hátrányuk is.  Egy kicsit sterilek, egy kisit egyformák még akkor is, ha játszunk a fényekkel, a színekkel és a megvilágításokkal

Ugyanakkor a stúdióban nem zavar senki, nincsenek bámész, kíváncsi szemek: sokunkat zavarják az idegenek…. Itt viszont nyugalom és kényelem van, a kedvenc zenéd megy, csendben, a háttérben, éppen hogy csak jó kedvre derítsen, és segítsen ellazulni.Bensőséges képek készülhetnek itt, a figyelmet sem vonja el semmi a témáról. A képek jól gazdagíthatnak különböző jellegzetes kellékekkel. Sokat dob a képeken, ha behozol olyan tárgyakat, amik igazán Rád jellemzőek és látványosak


A stúdió kitűnően alkalmas glamour, fehérneműs menyasszony vagy aktfotózásra, de a családi fotózásoknak is kedvelt helyszíne…

 

Városi fotó – nappal

Sokkal érdekesebb képek készülhetnek, a különböző helyszínek sokat hozzáadhatnak a képek hangulatához, érzelem világához, mondandójához. Mobil vakukkal a stúdióhoz hasonlóan szép fényeket tudunk teremteni, de bárki megzavarhat, és bizony, ha esik, ha fúj, ha hideg vagy meleg van, megnehezítheti a dolgunk.


 

Városi fotó – éjjel

Egészen különleges hangulatú csodás képeket kaphatunk az éjszakai vagy még inkább a kék órás fények felhasználásával. Nyáron csak egészen későn, este tíz körül tudunk ilyen hangulatos képeket készíteni. Télen viszont már kora délután, négy óra felé besötétedik. A hideg idő elviseléséért kárpótolhatnak a karácsonyi ünnepek csodás díszletei város szerte.

 

Fotók a természetben

A kiválasztott táj jellegzetességeitől függően csodálatos képeket készíthetünk akár csak egy városi parkban vagy a Duna parton. Megéri a fáradságot, ki kell menni a vízpartra, vagy fel a hegyekbe, és reménykedni, hogy gyönyörű idő lesz és süt a nap. A kinti fotózás legmegfelelőbb időpontja napkelte és napnyugta: a legszebb fények  ilyenkor vannak. Még pontosabban Napkelte előtt és után fél-egy órával, és hasonlóan, napnyugta előtt és után fél, egy órával. A napkelte színe a rózsaszín – „rózsa ujjú hajnal”, míg a napnyugtáé inkább a narancs. Persze nem könnyű korán felkelni, ráadásul annyival korábban, hogy a fotózás helyszínén legyünk a napkelte előtt egy órával…, emiatt nem is sokan fotóznak ilyenkor, de az eredmény kétség kívül kárpótol a nehézségekért.

 

Különleges helyszínek

De a lehetséges helyszínek száma szinte végtelen. Ezek a képek Rólad, Rólatok fognak szólni. Olyan helyszínt válassz, ami kedves Neked, Rólad szól. Bár mi tagadás, az is fontos,, hogy engedélyt kapjunk arra, hogy ott fotózzunk. Van közük olyan is, amit nem is gondolna az ember, hogy jó lehet, de ebből is látszik, hogy a modell a lényeg, a Te szépséged. Ha a helyszínen még lehet találni hozzá szép, színes, érdekes hátteret, a fotók szinte életre kelnek.  Csak néhányat mutatok kiragadva ötleteket adva a Te képeidhez, de főként azért, hogy Te is elereszd a fantáziád…:

Asztalos műhely

Ha van valamilyen helyszín, ahol  dolgozol vagy amit szeretsz, és a Te képeid itt élnek a legjobban, menjünk el, és fotózzuk le. meg fogsz lepődni, mennyire érdekes képek készülhetnek így.

 

Biliárd Klub

Ha van valami hobbid, amit egy szép és arra jellemző helyen művelsz, érdemes lehet ott elkészíteni a képeket: Egy billiárd klubban például különleges fények, tárgyak vesznek körül, az egyik szobában ilyen, a másikban olyan a fény, és mindegyik értékes, érdekes lehet.    


 

Autók

Lehet, hogy gyűjtesz valamit, vagy a járműved a nagy kedvenced, készíthetünk képeket az autóddal  vagy ha éppen nincs ilyened, meg is szervezhetjük, hogy együtt fotózzunk a nagy kedvenccel:

 

Motor

Aki motorozik, az tudja, hogy egy motor soha nem csak egy jármű, hanem mindig imádatunk tárgya, ráadásul a vele való képek is mindig izgalmasak, szépek, érdekesek: 


 

 

Repülőtér

A repülőgépek és a repülés s kiemelkedő, csodálatos élmény és látvány is egyben

jelentkezem fotózásra

 


TOVÁBBI TUDNIVALÓK

fotós csomagokat aért állítottam össze hogy megkönnyítsem számodra döntést. 
A szokásos igények esetén ezek az értelmes alternatívák, amelyek közül így – talán könnyebb választanod.

I. Fotózás előtt mindenképpen javasolt, hogy elmenjetek egy profi fodrászhoz és sminkeshez. Ez kb 1,5 órát vesz igénybe a fotózás megkezdése előtt, és igénytől függően egy beszárítás és fotósmink elkészítése kb. 6-8.000Ft-ba kerül, amit a fodrásszal kell rendezni.

II. A különböző csomagok a fotózás idejére vonatkoznak. Minden esetben jöhet több személy is. természetesen nem kerül többe attól, ha többen vannak egy fotón. Minden csomagba belefér több átöltözés is, maximum negyedóránként egyszer  javasolom, hogy ne a fényképezés idejét vegye el.

III. Alaposan készülj fel! Találd ki a stílusod vagy stílusaid! Melyiket szereted? Western, domina, sportos, porcelán baba, művészi torna? Playboy nyuszii? Húszas, harmincas, negyvenes…stb.  kilencvenes évek?  Készíts forgatókönyvet!  Bérelhetsz jelmezt is

IV. Mit hozzak? – Mindent érdemes megtenned, hoznod, amitől jobb képek lesznek: rád jellemző kellékeket, kedvenc fehérneműidet, édes fűzőt, egy vagy kétrészes fehérneműket, kalapot, köntöst, férfi inget, – a színben és stílusban passzoló új és tiszta cipő különösen fontos itt is – hozhatsz mindent, ami a Te stílusod, szexi női táskát, csipkés kesztyűt, harisnya tartót, szexi harisnyát, sporteszközt, szexi játékot, kis korbácsot,  hangszert, gyümölcsöket pl eper, banán, vagy amit Te szeretsz, akár tejszínhabot is, de hozhatsz áttetsző blúzt, és a virágok locsolásához használt víz sprayt stb. elhozni.
IV. Melyik csomagot válasszam? Választhatod bármelyiket, mindenképpen jó képeket fogsz kapni. A leggyakorlottabb modelleknek is legalább egy óra “bemelegítésre” van szükségük.  Nehéz feloldódni a kamera előtt a villogó vakuk fényében. Persze , ha sokat gyakorolsz, biztosan sikerül Neked. Mégis, ökölszabályként a legnagyobb cégek gyakorlata szerint egy igazán jó kép elkészítésééhez el kell lőni kétszáz nem annyira jó kockát…. Ugye, nem gondoltad, hogy a Playboy címlaphoz lőnek egy kockát, és kész is?
Ha most csak egy csak az akciós csomagnyi bizalmat kapok Tőled, megbánni azt sem fogod, és remélem, eljössz máskor is… Vigyázz, nagyon meg fogod szeretni.
Élvezni fogod a fotózás minden percét, és különösen a végén a képeket!
V. Kell-e nekem a retus? Természetesen megkapod nyersben az összes képet,ami a választott csomagodban szerepel. De ez egy kicsit olyan, mint elmenni az étterembe, és nyers, pucolatlan  sárgarépát, hagymát kérni . A nyers kép, ahogy a nevében is benne van alapanyag csupán. Persze így is több kategóriával jobb, mint egy szelfi, de ha már megcsináltuk, érdemes befejezni legalább azokat, amelyeket tetszel magadnak. bár furcsa az önértékelésünk: Nem biztos, hogy másoknak is az tetszik rólad, ami Neked.
VI. Az interneten láttam, hogy a Photoshop mire képes? Ezt én is megkaphatom? Beszéljük meg, hogy pontosan mit szeretnél látni. Nagy változtatások is lehetségesek, de lehetnek csak apróbb, finomítások, ahogy szeretnéd. Ez teljesen egyéni. van, aki azzal elégedett, ha pattanásos bőre helyett végre teljesen makulátlan sima arcbőrt kap a fotókon, de van, aki ragaszkodik a ráncaihoz. Van, aki egy kicsit soványabb és van, aki kövérebb szeretne lenn. beszéljük meg, mit kérsz, azt fogod kapni.

De ezek csupán irányadó ötletek ahhoz, hogy nagyszerű fotók készüljenek. Hívj, írj, beszéljük meg!

 

AMI MINDEN FOTÓZÁSHOZ JÁR:

Diszkréció            – Teljes diszkréció – az egész fotóstúdió a fotózás kezdetétől a végégig csak a miénk. Nincsenek fura meglepetések, váró szobák vagy nézelődni vágyó idegenek.
Vendégszeretet   – Hideg víz és forró instant kávé, öltöző kuckó, mellékhelyiségek
Útmutatás          – Képes és szóbeli segédlet a pózoláshoz, az arckifejezésekhez az igazán jó és hiteles képek elkészítése érdekében
Hozzáférés          – Saját jelszavaddal védett online galériák 24/7- elérhetőséggel a nyers és az retusált fotóidhoz
Választék             –  A kiválasztott fotócsomagod ideje alatt annyiféle ruhát, stílust fotózhatunk, amennyi az időbe belefér: “A változatosság gyönyörködtet!”
Bizsuk                  –  Ha elhozod magaddal a kedvenc ékszereid, az a legjobb, de válogathatsz a nálam lévők közül is a fotózás idejére.

Kérhetsz egyedi ajánlatot is, egyedi elképzeléseid alapján.

“A fotózás   – alkotás, munka, szerelem, élvezet, drog, terápia és Istentisztelet.”

                                                                                                                                                                        Botka Zoltán

 

ELÉRHETŐSÉGEINK:


TABOO FOTÓSTÚDIÓ -Budaperst, IV. kerület József Attila u. 77.

KÉRDÉSED VAN? HÍVJ!   Telefon:+36-20-999-6789

VÉLEMÉNYED VAN?  Írj! [email protected]

KÉRDÉSED VAN? Ide írhatsz nekem:  [email protected]